Gesztenye bonbon

comp_DSC01922_edited.jpg

GESZTENYE BONBON, roppant egyszerű és gyors desszertet innen: http://paleokonyha.hu/gesztenye-bonbon/

Hozzávalók:

250 g natúr gesztenye massza
20 g zselatin por
kb. 3 dl víz
10-12 dkg-nyi édesítés – nem mértem le, kóstold!
2 ek. kókuszzsír
én még megvadítottam 2 tk kakaóporral

Elkészítés:

A vizet egy kis lábosba teszem, elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és a kókuszzsírt. Folyamatos keverés közben felforralom, majd lehúzom a tűzről. Beleteszem a gesztenyemasszát, az édesítőt, és elektromos habverővel alaposan összekeverem. Szilikonos bonbon formákba csorgatom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

Ez a mennyiség 4 db szilikonos formához lett elég.

Leave a comment