céklás-csokis sütemény

dsc04659_edited

Hozzávalók (15 szelethez):

  • 15 dkg főtt cékla darálva vagy reszelve
  • 10 dkg étcsokoládé (81%-os)
  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg nyírfacukor
  • 3 tojás
  • 3,5 dkg darált mandula
  • 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dkg natúr kesudió

Elkészítése:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy tepsit kiolajozunk, kibéleljük sütőpapírral, és azt is bekenjük vékonyan olajjal.
  • A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Egy habverő segítségével a tojásokat egyesével belekeverjük a csokis masszába, majd a céklát is.
  • A mandulát és a kakaóport összeforgatjuk a csokis-céklás egyveleggel, egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, megszórjuk a kesudióval, és 22-23 perc alatt megsütjük.
  • Sütőpapírral együtt rácsra téve kihűtjük, és már szeletelhetjük is.

 

a recept innen származik (én feleztem az ott írt adagot)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s