epertorta

comp_DSC06690_edited.jpg

Epertorta avagy az elsö kísérletem Zila-tortaformában: 12 dkg gesztenyelisztböl és 5 tojásból (fél tasak sütöpor, csipet só) sütöttem piskótát. 20-25 perc alatt 180°C-on készre sütöttem.
 
miután kihült, a mélyedésekbe 35 dkg eperböl és 2 evökanál darált chiamagból készült pürét töltöttem. mivel már láttam, hogy nem olyan lesz, amilyennek elképzeltem, olvasztott étcsokival bevontam és megszórtam durvára vágott pisztáciával. tálalás elött friss eperrel megraktam.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s