Gesztenyés-mákos zebratorta – Kastanien-Mohn-Zebratorte

comp_DSC01596_edited

Hozzávalók:
60 dkg ToTu (nem paleozóknak rögös túró)
4 dl kókuszkrém (nem paleozóknak sűrű tejföl)
15 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
4 tojás
1,5 dl paleolaj (nem paleozóknak étolaj)
15 dkg darálatlan mák
1 citrom leve és reszelt héja
A totut a kókuszkrémmel és az édesítő anyaggal turmixgépben, vagy késes darálóban sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a citrom héját és levét. Egyneművé dolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáforgatjuk a darálatlan, szemes mákot. 24 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A forma közepére egy merőkanálnyi sima tésztát teszünk. Ennek a közepére egy újabb merőkanálnyi mákost csorgatunk, majd ennek a közepére ismét simát, majd ennek a közepére újra mákost. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg minkét masszánk el nem fogy. Miközben a krémet egymásra halmozzuk az alsóbb rétegek szépen szétterülnek így alakítva ki a zebramintát. 160 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kihűtjük. Amíg hűl is szilárdul a torta.

a recept innen származik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s