kakaós-csiga – kakao-schnecke

szerencsés vagyok, nem vagyok édesszájú, így nagyon ritkán csábulok el és sütök valamit.

ma délután, a kakaós-csiga látványa mégis magával ragadott és már nagyon várom a holnapi reggelit:

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszliszt
3 dkg porított eritrit
1 kk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
5 dkg lereszelt kókuszzsír
2 tojás
A töltelékhez:
10 dkg kókuszsír
2-3 csapott ek natúr kakaó
4-5 ek eritrit

Elkészítés:A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és két lap szilikonos sütőpapír között kinyújtjuk. A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és az eritritet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Végül kihűtjük, de csak annyira, hogy kenhető massza legyen belőle (kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz). A masszát egyenletes rétegben a tésztára kenjük, majd a sütőpapír segítségével az egészet feltekerjük. Töredezni fog, de nem pánikolunk, kézzel igazítsunk rajta. A rudat óvatosan felszeleteljük, és a csigákat egyenként átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Utólag formázhatunk még rajta, hogy minél kerekebb legyen. 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsül. Kihűtjük és tálaljuk.

recept innen: http://csipetfalat.blogspot.hu/2012/11/kakaos-csiga.html

comp_DSCF7091-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s