sült karfiol – im ofen gabackener Blumenkohl

comp_DSCF6531

 kedvenc hétköznapi vacsoránk: pillanatok alatt elkészíthetö, aztán már csak 30 percet sül magában a sütöben.

egy karfiolt rózsáira szedve, a nagyobb rózsákat 2-3 részre vágva egy sütöpapírral kibélelt nagy tepsire teszek. megszórom apróra vágott szalonnával, frissen örölt köménymaggal és 30 perc alatt 190 °C-on készre sütöm. félidöben meg lehet forgatni és lehet rádobni pár szelet kolbászt.

magában vagy salátával szoktuk enni, húsok mellé is kiváló köret,  néha parmezánnal is megszórjuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s