csokoládés-mandulás szuflé

ezúton is köszönöm reninek a receptet 🙂

2 adag:
1 egész tojás + 1 sárgája
3,5 dkg édesítő
1,6 liszt (én most mandulából csináltam)
6 dkg kókuszzsír
6 dkg étcsoki

vizgőz felett a csokit és a kókuszzsírt megolvasztom, félrehúzom hűlni
az édesítőt a tojással + a sárgájával habosra keverem.
a szuflé-formákat kizsírozom vastagon és kakaóporral megszórom (mintha kiliszteznem).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

a sütőt 225 fokra elömelegítem. a már meghűlt csokit a habosra vert tojáshoz hozzaadom és kézi habverovel összekeverem, majd hozzaszitalom a lisztet. a masszát egyenlö arányban a két formába kanalazom.
az én sutomben kb. 10 perc kell,de figyeld hátha neked több/kevesebb kell.
ha kész, kistányér a tetejére, atfordítod és leemeled a formát.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s