lilahagyma-saláta – zwiebel-salat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

a lilahagymasaláta különösen télen, vitaminpótlásra kiváló. nem mellesleg nagyon finom a kolbászhoz és szalonnához. 2 fej hagymát vékony karikákra vágtam, megsózta, és lefedve állni hagytam 10 percet. meglocsoltan egy negyedm citrom levével, olívaolajjal és hozzákevertem egy csomag friss kaprot. sokan idegenkednek a hagymától és nem tagadhatom, kicsit büdös is lesz töle az ember lehellete, de ez nem akadályoz minket meg abban, hogy hétvégén jól bereggelizzünk belöle.

es mag befremdlich wirken und man kann es nicht abstreiten, dass der zweibelsalat einen gewissen zwiebelgeruch hinterlässt.  zweibeln schmecken jedoch köstlich zu ungarischer, geräucherten wurst oder speck. 

2 zweibel in dünnen ringen geschnitten salzen und 10 minuten zugedeckt stehen lassen. danach einen guten spritzer zitrone, olivenöl und ein bund kleingeschnittenen dill darunterrühren.  gerade im winter mehr als gesund 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s