“karfiolrizs” – “reis” aus blumenkohl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ha még nem említettem volna, itt az ideje: nagyon szeretem, hogy a paleós ételek zöme gyorsan elkészül, többnyire bonyodalmak nélkül.  a karfiolból készült “rizs”-nél egyszerübb köret talán nem is létezik. a karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, majd egy késes aprítógépben felaprítottam. nem fért bele egyszerre a gépbe, így kb. 3-4 adagban aprítottam. egy nagy serpenyöben egy evökanál kókuszolajat forrósítottam fel és hozzáadtam a karfiolt. 4-5 perc alatt közepes tüzön pici sóval megszórva éppenhogycsak puhára sütöttem. olyan finom, hogy biztos vagyok benne, nem elöször készítettem.

2 adaghoz elég egy fél karfiol. a másik fele eláll a hütöben pár napot.

habe ich schon erwähnt, dass das paleo-essen wunderbar schnell und unkompliziert zuzubereiten ist? das beste beispiel ist dieser blumenkohl-“reis”. man nehme einen blumenkohl, nehme ihn in röschen, wasche ihn und zerkleinere ebendiesen in einer küchenmaschine.  anschließend eine große pfanne mit einem essslöffel kokosöl erhitzen und den blumenkohl und eine prise salz hinzugeben. bei mittlerer hitze in ca. 4-5 minuten fertig (aber nicht zu weich) garen. es ist soooooooo lecker 🙂 für zwei personen ist ein halber blumenkohl ausreichend. die andere hälfte kann paar tage im kühlschrank aufbewahrt werden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s