születésnapi mini-cakes sárgabarackkal és mogyoróval – mini-cakes mit aprikosen und haselnüssen

 

1 pohár joghurt (125 g)

1 pohár napraforgóolaj

2 tojás

2 pohár porcukor

1 csipet só

3 pohár liszt

2 tk sütöpor

5 dkg apróra vágott szárított sárgabarack

5 dkg apróra vágott mogyoró

elöször a nedves hozzávalókat kevejük össze konyhai robotgéppel, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. muffin-formában süssük 200 °C-on 25 percet, végezzünk tüpróbát, majd a sütöböl kivéve hagyjuk langyosra hülni, mielött kivesszük a formából.

 

P5092552

1 becher joghurt (125 g)

1 becher sonnenblumenöl

2 eier

2 becher puderzucker

1 prise salz

3 becher mehl

2 tl backpulver

50 g getrocknete klein geschnittene aprikosen

50 g kleingehackte haselnüsse

zuerst die nassen zutaten miteinander verrühren, sodann die trockenen zutaten dazugeben und ebenfalls verrühren. in muffinform  verteilen und bei 200 °C ca. 25 minuten backen. gegen ende der backzeit eine garprobe machen. die küchlein leicht abgekühlt aus den förmchen lösen.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s