tepsiben sült krumpli – ofenkartoffeln anders

enni továbbra is eszünk, igaz ez a blogon az utóbbi hetekben nem igazán látszik. ma este megint egy pillanatok alatt összeállítható vacsora készült. a többit csak a sütöre kellett bízni és íme: sült krumplivacsora a kamrából. mármint a  a spájz adta lehetöségekböl, mert ugye a sütöben és nem a kamrában sült.

6 közepes krumplit alaposan megmostam, ledörzsöltem, cikkekre vágva olívaolajon megforgattam, sóztam, örölt borssal és csilivel megszórtam, dugtostam közéje 4 fokhagymacikket és két cikkekre vágott salottát és egy cikkekre vágott limettát. alufóliával lefedve 35 percet 180 °C-on sütöttem, majd a fóliát (óvatosan) levéve 10 percet hagytam pirulni 220°C-on. medvehagymás füszeres túróval ettük.  mr. nokedli kommentárja csak annyi volt, hogy “te olyan jókat tudsz fözni”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

für ein schnelles abendessen zu zweit… na ja, zeit ist relativ, aber in 5 minuten vorbereitet, den rest erledigt der ofen.

für zwei personen: 6 kartoffeln gut waschen und gut abbürsten, in spalten schneiden. diese mit zwei in vier geschnittenen schalotten und vier knoblauchzehen in einer feuerfeste form mit olivenöl begießen, salzen, pfeffern und chiliflocken bestreuen. die spalten einer limette dazwischenstecken, mit alufolie fest verschließen und für 35 minuten bei 185 °C backen, die alufolie vorsichtig abnehmen und bei 220 °C weitere 10 minuten goldbraun braten. mit kräuterquark servieren.

kommentar von mr. nokedli:”du kannst so gut kochen…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

2 thoughts on “tepsiben sült krumpli – ofenkartoffeln anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s