töltött padlizsán – gefüllte auberginen

sokféle változata létezik a töltött padlizsánnak. én kifejezetten a változatosságot szeretem benne és azt, hogy mindenki elégedett szokott vele lenni. a maradék pedig másnap felmelegítve is nagyon jól esik. jól lehet vele kísérletezni is és egyik-másik szokatlan füszert belecsempészni.  az utóbbi pár alkalommal egyre keletiesebbre vettem a töltött padlizsánt, így került bele legutóabb fahéj és körítésnek  sáfrányos rizs és mentás joghurt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

50 dkg darált marhahúst ghín megpirítottam, sóztam, borsoztaam, egy csipet fahéjjal megszórtam és római köménnyel megszórtam. hozzáadtam 2 cikk fokhagymát, a kivájt padlizsánok apróra vágott  húsát, egy csíkokra vágott édesköményt és 3 ek paradicsompürét (esetleg néhány kanál vizet). hagyom jól összesülni, majd beletötöm a padlizsánfelekbe. paradicsomszeleteket teszek rájuk és megszórom  fetasajttal és parmezánnal. 180 °C-on 30 percet sütöttem.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

auberginen kann man auf unendlich viele arten füllen und überbacken. diesmal habe ich mich für orientalische gewürze entschieden: rinderhack in geklärter butter angebraten mit zimt, pfeffer und salz würzen, 2 knoblauchzehen, einen in streifen geschnittenen fenchel und das fleisch der ausgehöhlten auberginen dazugegeben. die auberginen mit der masse füllen, mit tomaten belegen und feta+parmesan darauf streuen. bei 180°C ca. 30 minuten überbacken, mit safranreis und minz-joghurt servieren.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s