medvehagymás nokedli – spätzle mit bärlauch

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kitört a medvehagymaláz. tegnap este nokedlit kevertem be két tojásból (csipetnyi sóval annyi liszttel és vízzel, amennyit felvett), apróra vágott sonkát pirítottam, a kifött nokedlit egy kevés olvasztott vajjal meglocsoltam, a sonkát és a medvehagymát rászórtam. igazi tavaszi vacsora.OLYMPUS DIGITAL CAMERA         der bärlauch-saison hat begonnen: ich hatte gestern abend aus zwei eiern (mit etwas salz, mehl und wasser) spätzle gemacht. die fertigen spätzle in heisser butter gecshwenckt, mit ausgelassenem speck und bärlauch großzügig bestreut. ein schneller und wunderbarer frühlings-abendessen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s