vannak ételek, amelyeket szinte csakis egyszemélyesre szoktam elkészíteni. amolyan “pillanatok-alatt-elkészül”-dolgok ezek, minimális idöráfordítással maximális élvezetet kihozva néhány alapanyagból. pl. szombat délre, amikor bevásárlás/ takarítás/ mosás/ teregetés között – mr. nokedlit nélkülözve, nem jut idö másra. ilyenkor egy marék garnélarákot egy evökanál olívaolajon, egy cikk fokhagymával 2 perc alatt megsütök, hozzáadok néhány félbevágott koktélparadicsomot, friss citromlével meglocsolom, sózom, frissen tekert borrssal ízesítem. rukkolasalátára halmozom, meglocsolom olívaolajjal és pirítóssal két házimunka között megeszem. a pirított szezámmag csak azért került rá, mert éppen volt a tegnap esti salátáról.
ugyanígy készítettem már bacon szeletekkel is, úgy is nagyon finom.
ein schnelles mittagessen für samstage, zwischen einkaufen, hausputz, wäschewaschen etc. in wenigen minuten fertig und doch gesund und mit dem gewissen etwas…
eine handvoll garnelen in ein esslöffel olivenöl, mit einer knoblauchzehe und einigen halbierten coktailtomaten 2 minuten braten, salzen, mit frisch gemahlenem pfeffer, mit einem schuss zitronensaft würzen. auf rucola anrichten, mit olivenöl und getoastetem brot servieren. die gerösteten sesamkkerne sind vom vortag übriggeblieben und passten wuunderbar zum leckeren salat.
falls man keine garnelen im kühlschrank hat, schmeckt es genauso gut mit bacon…
Az az alsó kép… Beleszerettem! 🙂 Gyönyörű!
duende, köszönöm szépen. mindig örülök, ha neked is tetszeik egy kép 🙂