zellerkrémleves zamatos turbolyával – sellercréme-suppe mit kerbel und croutons

még mindig zeller, mert nem tudom megunni. a zellerkrémleves  a krémlevesek   klasszikusa. én egy nagyon gyors alapreceptet használok, leírni tovább tart, mint elkészíteni.  a téli hidegben egy kiadós séta után hazaérve nagyon jól esik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         1 zellert és 2 közepes méretü krumplit meghámozok, majd apró kockákra vágok és kevés sós vízben puhára fözök. ezalatt 2 szelet kenyeret felkockázok és egy kevés vajon megfuttatott fokhagymacikkel pár perc alatt krutonná hagyom pirulni. a megfött zellert botturmixszal pépesítem, adok hozzá 3-4 ek tejszínt, ha szükséges egy kevés forróvizet, frissen örölt fehérborsot és sok szerecsendiót. zamatos turbolyával és krutonnal megszórva tálalom.    

zellerkrémleves wieder ein sellerie-rezept. denn es gibt nichts besseres nach einem langen winterlichen spaziergang, als die heisse und sämige crémesuppe mit den knusprigen croutons.

1 sellerie und 2 mittlere kartoffeln schälen, in würfeln schneiden, im salzwasser weichkochen. währendessen 2 brotscheiben klein würfeln, mit ein wenig butter und einer knoblauchzehe in wenigen minuten anrösten. die suppe mit einem stabmixer pürieren,  mit 3-4 el sahne, frisch gemahlenem weissen pfeffer und  viel muskatnuss abschmecken.  falls nötig, noch etwas wasser dazugeben. mit krebel und den croutons servieren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

One thought on “zellerkrémleves zamatos turbolyával – sellercréme-suppe mit kerbel und croutons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s