saláta meleg kecskesajtos fügével

még szombaton kaptam pár szem szép fügét, itt volt az ideje valami fügéset készíteni. nálam nagyon bevált a sütöben 10 perc alatt megsütni variáció, amely akár magában, akár egy egyszerü saláta kíséröjeként megállja a helyét. mivel ma este nem volt idöm munka után még a zöldségeshez beugrani sem, az esti vacsora abból készült, ami éppen még a hütöben volt: egy maroknyi rukola, 2 db paradicsom, 4 szelet pármai sonka, egy darab kecskesajt. 

a fügéket félbevágtam, tetejükre egy-egy kisdarab krémes kecskesajtot tettem és 10 perc alatt 200 °C-on megsütöttem. amikor még melegen a salátára tettem, csurgattam rá egy kiskanálnyi mézet: a füge-kecskesajt-méz-kombináció remekül összeillik és a legegyszerübb salátát is feldobja. ma este feldobta még a serpenyöben “egész szeletekben” megpirított sonka is, amelyet a salátára csak úgy kézzel rátördeltem. végül került még rá egy icipici olívolaj és jó sok balzsamecet.

elsö pillantásra nem tünik valami soknak és joggal adódhat a kérdés,  lehet-e ennyivel jól lakni. mr.R. is ezt kérdezte magában, de csak titokban, hogy ne halljam. aztán vacsora után (kilenc óra elmúlt) már hangosan jegyezte meg, hogy nem gondolta volna, hogy ennyi elég lesz vacsorára. pedig az lett.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s