rakott karfiol

szeretem az ilyen egyszerü ételeket. föleg, ha még hétföre is marad belöle. ráadásul gyorsan elö lehet készíteni, aztán csak be kell tenni a sütöbe és kész is

egy kivajazott tüzálló tálba teszek 10 dkg fött rizst, melyet beborítok 30-40 dkg darált pulykacombból készül húsos raguval (egy fej hagymán, kevés olajon  megpirítom a húst, füszerezem 1 cikk fokhagymával, 1 ek sürített paradicsommal, sóval, borssal, majoránnával, kevés ízet öntök alá és 15 percig fözöm), ráteszem a kevés vízben 10 percig párolt, majd rózsáira szedett karfiolt, meglocsolom 2 dl tejföl + 2 dl tejszín keverékével (amelyet kevés szerecsendióval füszerezek). 180 °C-on  30 perc alatt pirosra sütöm. leírni tovább tartott, mnint a sütöbe betolni, de megérte… eddig még senki nem hagyta ott a tányéron…

Advertisements

One thought on “rakott karfiol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s