tökehal petrezselyem-pesztóval és krumplipürével

2009 10 03_2167neua legtöbb igazán finom étel egyszerüségében nagyszerü. a közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem feltétlenül szükséges órákat eltölteni a konyhában ahhoz, hogy valami nagyon finomat tegyünk az asztalra. a titok nyitja a nagyon jó minöségü alapanyag és ebben az esetben a nagyon kevés hozzávaló, amelynek mindenegyes összetevöje harmóniát alkotva  kellemes egységet alkot, anélkül, hogy bármelyik alkotóeleme dominálna. nem mellékesen 25 perc alatt elkészíthetö.

mialatt az apróra vágott krumpli sós vízben megfö, elkészítem a pesztót, amelynek összetevöi: apróra vágott petrezselyem, 1/2 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj és citromlé.

a krumplit  tejjel és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval összetöröm és melegen tartom.

a   tökehalat felforrósított ghín hirtelen megsütöm, oldalanként  max. 4–5 perc alatt.

a pesztót ráteszem a tökehalra, meglocsolom egy kevés olívaolajjal és a krumplipürével tálalom. ha szükséges sózom, esetleg borsozom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s