mogyoróvajas keksz

IMG_0992flat-cat mogyorós kekszes receptjét olvasva jutott eszembe, hogy van nekem is valahol egy megkezdett üveg mogyoróvajam. régen megeszegettem volt magában is, de ha nincs a szemem elött, nem szoktam rá gondolni,, hogy valahol a a spájz leghátuljában talán lenne egy üveg…

hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 15 dkg mogyoróvaj (nállam bolti, volt, de most hogy tudom, milyen könnyen készíthetö…. hajaj…), 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg nádcukor, 1 nagy tojás, 1 tk fahéj, 2 csipetnyi szűk  szódabikarbóna

minden hozzávalót összegyúrtam, a lisztet elözöleg elkevertem a szódabikarbónával.

nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam egymástól tisztes távolságra és lelapítgattam. 180 °C-on 16 percet sütöttem.

amit legközelebb másként csinálok: mielött elkezdek sütni, megnézem, mennyi mogyoróvaj van itthon (csak 10 dkg volt – kipótoltam 5 dkg kesúdióval). ellenörzöm, van-e elég sütöpapír (nem volt). ezenkívül majd gyakorlom a flat-cat á la stahl-féle keksz-alakítgatás egy poháraljával. talán akkor az enyémek is keksz alakúra sikerednek és nem fasírt-formájúra…

az illatuk mennyei, már nagyon várom a reggelt, hogy a munkahelyi kávémhoz ropogtassam…

Advertisements

One thought on “mogyoróvajas keksz

  1. Pingback: mogyoróvajas keksz – erdnussbutter-kekse « NOKEDLI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s