csöben sült rókagomba

IMG_1009

hozzávalók 2 személyre:

40 dkg rókagomba

1 hagyma

1 fokhagymagerezd

1 petrezselyemcsokor

2 dkg vaj (én ghít használtam)

só, frissen örölt (fehér)bors

3 el tejföl

5 dkg parmezán

IMG_1021 

mialatt a sütö 200°C-ra melegszik a hagymát+fokhagymát kevés vajon üvegesre pirítom. a rókagombát 5 percig a hagymával sütöm, majd sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet, beleöntöm egy kivajazott tüzállótálba és megszórom reszelt parmezánnal. 5-8 percig sütöm és azonnal pirítóssal és egy pohár  fehérborral tálalom.

a gomba tisztogatásától eltekintve 20 percbe sem kerül. ár:ca. 4 euro két személyre.

remek elöétel is lehet, ha pl. személyenként kis tüzálló tálkákban sütjük.

éheseknek el tudom képzelni nokedlivel is:-)

p.s. édesköménygumó nem feltétlenül kell hozzá, de nekemm volt a hütöben egy felhasználásra váró:  amíg a hagyma-fokhagyma-rókagomba sült, az édeskömény vékony szeletekre vágva sütette magát a kivajazott tüzálló tálban… érdemes kipróbálni: finom ízével illik a gombához.

Advertisements

One thought on “csöben sült rókagomba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s