planten un blomen avagy a nagyvárosi élet elönyei

a nagyvárosi élet elönyeihez tartozik, hogy az ember akár minden este valami színes kulturális programon vehet részt. az pedig külön öröm, hogyha a lakóhelytöl gyalogosan 10 percre elérhetö a város egyik legnagyobb (47 hektár) pihenöparkja a planten un blomen.

plan

az egykori “zoologischer garten”-t 1930-tól kezdödöen  alakították át az akkoriban divatos nép-parkká,  majd a késöbbi évtizedek során 3 nemzetközi kertészeti kiállításnak is adott helyet és azóta is folyamatosan (át)épül. van benne többek között japánkert teaházzal, rózsakert, gyógynövénykert, trópusház, zenepavillon, egy hatalmas játszótér – mindez telistele szebbnél szebb virágágyásokkal, egzotikus cserjékkel és fákkal, tavakkal és frissen csobogó patakokkal, (vízi)madarakkal – órákon át lehet bolyongani, megpihenni a számos árnyas vagy napos padok egyikén, a zöld füben heverészni és figyelni a flora és fauna megannyi csodáját. mindezt a város közepén a tévétorony tövében.

DSC09382nyáron minden este 22 órától  "wasserlichtkonzert”-et tartanak   (=zenés-fényjátékos-vízi- koncert  – aki tudja a magyar megfelelöjét, kérem írja meg), amely a szó legszorosabb értelmében színes:DSC09385DSC09390DSC09387DSC09388 egy ilyen langyos nyári estén igazán hüsítö és békés kikapcsolódás sok-sok emberrel egy nagy parkban a gyepen üldögélve hallgatni a zenét, a fényjátékban és a csillagos égben váltakozva elmerülni:

Advertisements

4 thoughts on “planten un blomen avagy a nagyvárosi élet elönyei

  1. Pingback: mundus sensibilis « elbán innen, elbán túl…

  2. Pingback: dance in the park « elbán innen, elbán túl…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s