TOP 3 avagy az utolsó nyaraló étkezési beszámoló

szinte alig hihetö, hogy  lassan elérkezünk nyaralásunk utolsó napjához. olyan szép meleg nyári napokat töltöttünk itt az északi tenger partján, hogy igazán kipihenten és friss energiával feltöltödve indulhatunk hazafelé vasárnap délelött.

az elmúlt napokoban többé-kevésbé megismételtük azokat az ételeket, amelyek a múlt héten úgymond beváltak. az alábbiakban bemutatom a 3 legjobban sikerült (kis ráfordítással, kevés hozzávalóval és füszerekkel nagy hatást elérö) nyaralási ételt (a recepteket nem simétlem,  belinkeltem öket):

1. maradt a sok zöld és a tortilla a jövöben otthon is idöröl-idöre terítékre fog kerülni. e második alkalommal kísérleteztünk egy vegetáriánus változattal, amely szintén nagyon bejött:

2. “közkívánatra” készült a gombás-sonkás-spaghetti- tejszínes szósszal. igaz ugyan, hogy most nem spaghettivel, de ez senkit sem zavart különösebben.

3. az idény igazi kulináris meglepetése a paradicsom leves is elkészült még egyszer. a különleges benne az édeskömény-gumó, amit elsö alkalommal csak azért tettem bele, mert a lányok állítólag “imádják”. szó nem érheti a ház elejét, mert tényleg nagy örömmel ették.   mivel volt még néhány szál zöldhagymánk is, amelyet fel kellett valamire használnunk, az is gazdagította a levest. tészta helyett ma egy fél marék rizs került bele.

p.s.

a vigaszdíjazott az a sok-sok gyümölcs lett, amelyet az elmúlt kéthétben elfogyasztottunk: ananász, eper, öszibarack, áfonya, sárgadinnye, nektarin – majd   kezdve a sort újra meg újra elölröl minden napra jutott egy nagy tál gyümölcssaláta:

 

néha-néha felötlött bennem, milyen csodás fagyikat lehetne csinálni ezekböl az igazi zaftos nyári gyümölcsökböl. persze itt se fagyigép, se turmix, se semmi hasonló nem állt rendelkezésre, így aztán maradt az olasz fagyis útközben – az ottani választék persze még jobban bevadította az agytekervényeimet, így született meg a házikészítésü, konyhagépet nem igénylö banánfagyi receptje:

2 érett banánt egy villával és 10 dkg cukorral pépessé nyomunk (gyerekek imádják), majd hozzákeverünk 2 dl natúr joghurtot és 2 dl sima tejszínt. néhány órára a mélyhütöben tartjuk, majd sok gyümölccsel fogyasztjuk. ha van idönk és gondolunk rá félóránként átkeverhetjük. de ha elfelejtjük, az sem gond: a gyerekek imádni fogják, hiszen maguk készítették!

Advertisements

3 thoughts on “TOP 3 avagy az utolsó nyaraló étkezési beszámoló

  1. Már véget is ért a nyaralás? Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Nagyon guszta és egészséges receptek születtek most is!

  2. Ó, nagyon finomakat készítettél, a nyaralás is klassz lehetett…Még van egy kis visszaolvasnivalóm nálad…Jó utat hazafelé!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s