menta az ablakban – S.O.S

van egy szép mentabokrom a konyha ablakában. öröm nézni, hogyan nö, fejlödik, erösödik napról-napra. nagyon szeretek belöle teát készíteni, leveleivel salátát bolondítani, vagy csak egyszerüen néhány szép kis levelével desszertet csinosabbá tenni. ma reggel felfedeztem rajta néhány szép példány levéltetvet, amelynek fényképezését majd még gyakorolnom kell, de aki figyelmesen megnézi a képet, biztosan megtalálja öket így is:

van valakinek valami bevált receptje, mit lehet ilyenkor tenni? (katicabogarat már kerestem az erkélyen, de egyet sem találtam.)

Advertisements

2 thoughts on “menta az ablakban – S.O.S

  1. Pár hete nekem is megtetvesedett totálisan a mentám az erkélyen és én fogtam és tövig levágtam, valamint felfrissítettem a földjét. Azóta megint nagyon sok hajtás és levél van rajta, tetűt egyelőre még nem láttam.. hallottam amúgy én már olyasmit, hogy néhány gerezd fokhagyma a földjébe dugva távol tartja a gonoszakat 🙂

  2. köszi reni. de ha csak levágom, akkor nem marad a földben ill. a gyökérben tetü(lárva)? most hogy mondod, a fokhagymát azt hiszem már én is hallottam. egy próbát megér.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s